Samen in beweging voor een vitale Achterhoek

Het Fitste Bedrijf van de Achterhoek (FBDA) is een initiatief van Seppworks, BAX advocaten belastingkundigen en Fongers & Fongers. Drie rasechte Achterhoekse organisaties die het belang inzien van vitaliteit op de werkvloer en hier ook bewust mee bezig zijn.

Geen alledaagse netwerkclub, maar een community van professionals met een missie: meer fitte medewerkers op de werkvloer en een inspiratiebron zijn voor andere bedrijven.

 

Practice what you preach; Hoe fit zijn jullie zelf eigenlijk?

Niek Reijmer (eigenaar Seppworks): ”Wij zijn echte inbewegingbrengers. We brengen medewerkers bij verschillende organisatie letterlijk in beweging met onze actieve vitaliteitsprogramma’s. En natuurlijk geven we zelf het goede voorbeeld. Al onze medewerkers doen aan sport, en op kantoor hebben we een personal trainer die iedere week langs komt om samen te trainen.”

Bjorn Harbers (partner bij BAX advocaten belastingkundigen): “Wij hebben een kantoor vol gedreven en sportieve medewerkers. We krijgen ook wel eens gekscherend de vraag of we naast alle sportactiviteiten nog wel tijd hebben om te werken. Een advocaat moet mentaal altijd scherp zijn. Goed in je vel zitten is daarom een must. Als medewerkers enthousiast sporten en datzelfde enthousiasme in hun werk stoppen komt dat het (werk)geluk én de kwaliteit van hun werk natuurlijk ten goede.”

Diana Fongers (partner Fongers & Fongers): ”Bij Fongers & Fongers werken we op een sportieve, persoonlijke en vernieuwende manier. Wij vinden het belangrijk om bezig te zijn met sport en gezondheid. Modern werkgeverschap en flexibel werken gaan hier hand in hand. Elke werkweek trappen wij af met een gezamenlijke bootcampsessie, onder leiding van een instructeur. Ook sluiten er regelmatig ‘gastsporters’ aan en bouwen we op een sportieve manier aan onze netwerken en relaties. Daarnaast gaan wij sportieve uitdagingen in de regio niet uit de weg en zijn aanwezig bij diverse sportevenementen.”

Wat is jullie rol binnen FBDA?

Niek Reijmer (eigenaar Seppworks): ”Wij geloven in de kracht van bewegen, dat komt echt voort vanuit een passie van waaruit we anderen willen inspireren. Dat kunnen we bereiken door met het Fitste Bedrijf van de Achterhoek in gesprek te gaan met allerlei bedrijven. Wij hebben zelf ervaren hoe medewerkers veranderen als ze hun levensstijl aanpassen en de regie nemen over hun eigen vitaliteit. Wij gunnen ieder bedrijf fitte en vitale medewerkers. Dat is waar wij ons dag in dag uit voor inzetten. En dat is nooit saai.”

Mike Timmer (partner bij BAX advocaten belastingkundigen): “Als kennispartner van FBDA kijken wij naar vitaliteit vanuit een juridisch perspectief. Om verschillende redenen kan de vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers in gevaar komen. Denk aan bijvoorbeeld levensstijl, verslaving, financiële problemen en (werk)stress. Voor een deel liggen deze risico’s buiten het werkterrein van de werkgever. In hoeverre kan en mag je invloed uitoefenen op de vitaliteit van medewerkers en welke juridische gronden bestaan daarvoor?”

Diana Fongers (partner Fongers & Fongers): ”Wij geloven in de ontwikkeling en vitaliteit van bedrijven in de Achterhoek. Medewerkers zijn het ‘human capital’ van een organisatie. Werkgeluk, gezondheid en een goede work-life balance zijn hierbij belangrijke aspecten. Maar hoe houd je je medewerkers gelukkig en vitaal? Welke stappen kunnen er nog gezet worden op het gebied van employer branding en vitaliteit? Wij zetten graag onze kennis en netwerk in om bedrijven verder te helpen in hun ontwikkeling.”

Meer weten?

Vindt jouw organisatie vitaliteit ook belangrijk en ben je nieuwsgierig geworden? Laat het ons dan weten en neem gerust contact met ons op. Zo komen we samen in beweging voor een vitale toekomst van de Achterhoek!

Heb jij je al aangemeld voor de kosteloze bijeenkomst: ‘Vitaliteit: hype of prioriteit? op donderdag 7 november 2019? Laat je inspireren en ontmoet andere ondernemers en/of vakgenoten!