Met deze tips ga jij vitaal de winter in

Guur weer, korte dagen, weinig zon. De donkere dagen in het najaar leiden bij veel mensen tot een winterdip. Wist je dat in Nederland meer dan 500.000 mensen jaarlijks last hebben van een winterdepressie?

Met deze tips ga je vitaal de winter in:

Kom in beweging

Zoals in alle seizoenen is beweging belangrijk. Je blijft niet alleen fit, maar mensen die dertig tot zestig minuten per dag bewegen, melden zich gemiddeld 46% minder ziek per jaar.

Ventileer

Najaarsklachten hebben regelmatig te maken met een slecht binnenhuisklimaat omdat we in het najaar massaal de ramen sluiten en de verwarming aanzetten. Het is belangrijk om af en toe het raam open te zetten, je huis goed te ventileren en aanwezige huisschimmels hiermee te bestrijden.

Maak van slaap een prioriteit

Mensen met een bovengemiddeld goede gezondheid slapen volgens de National Sleep Foundation gemiddeld meer uur per nacht dan mensen met een minder goede gezondheid. Zorg ervoor dat je elke avond rond hetzelfde tijdstip naar bed gaat, pak zoveel mogelijk uren vóór middernacht en sta ‘s ochtends rond hetzelfde tijdstip weer op.

Eet gezond

Veel mensen eten in de winter meer. Tijdens de donkere dagen is het maar wat fijn om je op de bank te nestelen onder een warm dekentje en lekker tv te kijken. Vaak gaat dit gepaard met een (kleine) snack. Kies dan voor een gezonde snack, fruit en groentes die bij het seizoen passen. Een maand geen alcohol drinken doet ook wonderen. Tip: eet boerenkool, een echte weerstandtopper!