In tien stappen een succesvol vitaliteitsbeleid opstellen

Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, vergrijzing, verzuim, werkdruk, ontgroening; het zijn zeer relevante thema’s die tegenwoordig bij bijna alle bedrijven in Nederland spelen. Maar hoe implementeer je nu succesvol een vitaliteitsbeleid binnen jouw organisatie? Wij hebben de beste tips voor je op een rij gezet, zodat we met elkaar een bijdrage kunnen leveren aan een vitaal werkende Achterhoek. Elke week delen we een nieuwe tip. Je leest ze hieronder.

 

Tip 1: Ambitie is key

Ralph Waldo Emerson, een belangrijke filosoof uit de Amerikaanse geschiedenis, zei ooit: “Without ambition one starts nothing. Without work one finishes nothing”.

Zonder ambitie kom je niet ver. Het opschrijven van je ambities is jouw eerste stap in het behalen van je doel. En zo werkt het ook bij het formuleren van een ambitie voor een succesvol vitaliteitsbeleid.

Ambitie vertaald naar een concrete stip op de horizon brengt een organisatie in beweging en zorgt voor ‘alignment’. Medewerkers die ‘aligned’ zijn, voelen zich sterk verbonden en betrokken met een organisatie. Wat wordt jouw ambitie?