Heb jij de eerste stap al gezet?

Aan de slag gaan met vitaliteit is belangrijk. Fitte, vitale en wendbare medewerkers brengen je organisatie verder. Drijfveren om vitaliteit op te pakken gaan verder dan het oplossen van problemen voor langer doorwerken, snelle technologische ontwikkelingen of de uitdaging om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Tijdens de tweede bijeenkomst op 6 februari stond het zetten van de eerste stap centraal. Wij waren te gast bij het CIVON in Ulft en kijken terug op een energieke en interactieve ochtend.

Takkenkamp Groep

Cecile Takkenkamp, manager Mens en Organisatie bij Takkenkamp Groep, trapte de ochtend af en inspireerde ons met haar verhaal over vitaliteit. Takkenkamp Groep omarmt de fysieke vitaliteitspijler door onder andere ongezond gedrag te benoemen door het gesprek aan te gaan, samen te sporten met klanten en medewerkers, sponsoren van sportkleding en ondersteuning te geven via sportabonnementen en fysiotherapie. Daarnaast besteedt Takkenkamp Groep ook aandacht aan het mentale , emotionele, spirituele en sociale aspect. Samen lunchen is hier een voorbeeld van en aandacht voor vitaliteit binnen het Management Team door het organiseren van MT-weekenden ook. Cecile gaf mooi weer wat zij onder vitaliteit verstaat: ‘Totaal welbevinden op en in ons werk waarbij het gaat om zowel de lichamelijke als de mentale factoren.’

Met elkaar in gesprek

Na haar verhaal gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over diverse stellingen. Is vitaliteit de verantwoordelijkheid van een medewerker? Hoort het thuis in een beoordelings- of functioneringsgesprek? Er volgde interessante meningen en toelichtingen om elkaar te inspireren, motiveren en enthousiasmeren.

Niek Reijmer, van Seppworks, sprak over de successen en valkuilen van een vitaliteitsprogramma. Daarna ging iedereen zelf met de eerste stap aan de slag, namelijk, het opschrijven en daarmee het committeren aan de eerste stap binnen hun organisatie.

Vital paper

Als cadeautje ontvingen de deelnemers dezelfde dag nog een ‘vital paper’, met antwoorden op vragen als waar begin je, hoe zet je de eerste stappen naar een succesvol vitaliteitsprogramma en wat zijn valkuilen en/of succesfactoren.

Kon jij er niet bij zijn en wil je de presentatie doorlezen? Of ben je geïnteresseerd in de ‘vital paper’? Stuur dan een e-mail naar welkom@fbda.nl en je ontvangt deze in je mailbox.