Best Practice: Rensa Family

Voor de rubriek ‘Best Practice’ nemen we een kijkje in de keuken bij Achterhoekse bedrijven om te zien hoe zij met vitaliteit omgaan. Dit keer in de spotlight: Rensa Family. Rensa Family is een internationale groep specialisten voor de installatiewereld met circa 650 medewerkers.

Tijdens de derde bijeenkomst van het Fitste Bedrijf van De Achterhoek op 24 september 2020 nam Nicky Jansen, hr-manager bij Rensa, ons mee in hun verhaal.

Vitaalste Bedrijf van Gelderland

In 2017 werd Rensa verkozen tot het Vitaalste Bedrijf van Gelderland. Volgens juryvoorzitter Pieter van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Programma ‘SamenVitaal’

Nicky vertelt dat uitkomsten van PMO onderzoeken hebben geleid tot oprichting van het programma ‘SamenVitaal’. Dit programma is erop gericht medewerkers te informeren over vitaliteit (zonder belerend te zijn) en activiteiten te organiseren (voor ieder wat wils) met een focus op 3 thema’s: bewegen, voeding en mentaal fit. Denk bij mentaal fit aan onder andere mindfulness-programma’s, coaching en een breintrainingsprogramma.

Door hier jarenlang in te investeren is het draagvlak groot onder de medewerkers. Daarbij is het van belang dat Nicky haar afdeling kritisch blijft kijken naar verbeteringen in het programma. Een hulpmiddel welke ze handvatten biedt is het ‘Eigen Regie Model’ van Zilveren Kruis.

Op elke locatie en afdeling zijn er ambassadeurs om de medewerkers te enthousiasmeren. Tot slot geeft Nicky aan dat aandacht voor vitaliteit en gezondheid inmiddels normaal en bespreekbaar geworden is binnen de organisatie.

Deel je ervaringen

Hoe gaat jouw organisatie om met vitaliteit? Deel je ervaringen in een volgende ‘Best Practice’? Laat het ons dan weten!